MAS training (online cursus)

(2 dagdelen  - 2 uur per keer)

Altijd al willen weten hoe de MAS (Methodische Aanpak Schoolverzuim) werkt? Sluit dan nu aan bij de online training. De MAS zorgt door een eenduidige aanpak en duidelijkheid over wie wat doet in welke fase dat er snel stappen kunnen worden gezet bij de aanpak van schoolverzuim, met als uiteindelijk doel terug- of toeleiding naar een passend onderwijsprogramma in nauwe samenwerking met de ketenpartners.

 

Het programma is als volgt:

De training bestaat uit 2 online sessies. In de eerste sessie wordt aandacht besteed aan het ontstaan van de MAS, de 5 fasen en de 10 stappen. Vervolgens ontvang je een casus met de vraag de MAS daarop te toe te passen en het signaleringsinstrument in te vullen.

 

Tijdens de tweede sessie worden de uitkomsten besproken. Waarom wordt er gekozen voor een bepaalde route, op basis van welke indicaties en contra-indicaties. Hierbij wordt de vertaling gemaakt naar de regionale keten en op welke wijze deze het beste ingezet kan worden om gezamenlijk te komen tot een effectieve aanpak bij schoolverzuim.

 

NB: deze training maakt geen onderdeel uit van de permanente her- en bijscholing die wordt aangeboden voor de BOA.

 

Uitvoering

Online.

 

Prijs

€ 150,- per persoon

 

Aantal dagdelen/uren

2 dagdelen, elk 2 uur

 

Data

21 en 28 juni 2021 beide dagen van 09.00 tot 11.00 uur.

 

Incompany

Deze training kan ook incompany worden uitgevoerd.

Zie voor meer informatie De MAS en de keten

 

InfanSius

mr. Carolien de Bruin

Calandostraat 5

5245 AG Rosmalen

 

Tel.: 06 - 22 30 32 47

E-mail: info@infansius.nl