De Leerplichtopleiding

12 lesdagen - Fysiek

De Leerplichtopleiding is een unieke praktijkgerichte opleiding om echt de kneepjes van het vak als leerplichtambtenaar goed te leren.

Inzicht en toepassing van het juridisch kader wordt in nauwe samenhang met de keten, met de ouders, school en andere personen die om de jongere heen staan, besproken. Hoe kun je iedereen inzetten om het schoolverzuim te doen eindigen en hoe kom je het beste tot het beschermen van het recht op onderwijs.

 

Centraal staat het leven en de schoolloopbaan van Sander, die verre van vlekkeloos verlopen. Het begint met een schoolinschrijving, passend onderwijs, start van de leerplicht, vrijstellingen, verzuim, schooluitval, kwalificatieplicht en uiteindelijk het bereiken van de 18 jarige leeftijd van Sander. Gastsprekers nemen je mee in wat zij kunnen betekenen in het leven en het verzuim van Sander. Ook is een bezoek aan de rechtbank om een leerplichtzitting bij te wonen een onderdeel van deze opleiding.

 

Een effectieve manier om aan de hand van praktijk casuïstiek het juridisch kader, alle ketenpartners,  het netwerk van de jongere, maar ook dat van jouzelf goed te leren kennen en in te kunnen zetten. Op deze wijze kun je bijdragen aan het recht op onderwijs en ontwikkeling.

 

Om deel te nemen aan de Leerplichtopleiding ben je aan het werk als (stagiair)- leerplichtambtenaar. Voorafgaand aan de start van de opleiding ontvang je een intakeformulier. Indien noodzakelijk volgt nog een telefonisch intakegesprek.

 

Kenmerken van de Leerplichtopleiding:

  • Dagelijkse werkpraktijk uitgangspunt
  • Samenhang tussen leerplicht en keten centraal bij behandeling casuïstiek
  • Volledige behandeling van de wet- en regelgeving Leerplicht  en relevante onderwijswetgeving.
  • Trainen van het eigen maken van parate kennis van wet- en regelgeving
  • Opbouw eigen portfolio
  • Gastsprekers vanuit het netwerk
  • Dagje rechtbank

 

Gedurende de opleiding maak je opdrachten en bouw je een eigen portofolio op. De portfolio geeft je inzicht in je eigen werkpraktijk en kun je gebruiken in jouw werk als leerplichtambtenaar met succes uit te voeren!

 

De opleiding wordt afgerond met een eindgesprek op basis van je opgebouwde portfolio.  Bij voldoende resultaat ontvang je na afloop het diploma LEERPLICHTAMBTENAAR.

 

Uitvoering

Klassikaal – congrescentrum Vredenburgh in Utrecht.

 

Prijs

€ 3750,- per persoon.

Dit bedrag is inclusief beoordeling opdrachten en eindgesprek.

 

Aantal dagdelen/uren

12 lesdagen van 9.30 tot 16.00 uur

+ afrondend eindgesprek

 

Data

Lesdagen: dinsdag 5 okt, 2, 9, 16, 23 en 30 nov , 7 en 14 december 2021

11, 18 en 25 januari, 1 februari 2022

Afrondend eindgesprek: 8 februari 2022

 

InfanSius

mr. Carolien de Bruin

Calandostraat 5

5245 AG Rosmalen

 

Tel.: 06 - 22 30 32 47

E-mail: info@infansius.nl